[pic=76_1270672120.JPG][pic=76_1270679978.JPG][pic=76_1270672986.JPG][pic=76_1270672293.JPG][pic=76_1270672448.JPG][pic=76_1270672374.JPG][pic=76_1270672269.JPG][pic=76_1270672187.JPG][pic=76_1270671893.JPG][pic=76_1270671313.JPG][pic=76_1270671291.JPG][pic=76_1270671241.JPG]Hoop doet leven! Al moet je wel in de volgende wedstrijden eens de drie punten pakken. Sven Van Rompaey bezorgde VC Herentals woensdagavond in de inhaalwedstrijd tegen 's Gravenwezel een verdiend punt. Beide teams hielden mekaar goed in evenwicht. Smeyers schoot voor VC Herentals in de eerste helft op de kruising. De bezoekers kregen amper kansen. Veel evenwicht in het spel en een logische 0-0 bij de rust. [b]Veel balverlies thuisploeg[/b]Toch leed de thuisploeg te vaak onnodig balverlies, voetbalde de ploeg met te weinig zelfvertrouwen. Achteraan ontbraken Vechter en Spiessens maar Buck en Van de Craen trokken zich redelijk uit de slag. Aanvaller Danquah zou het ondertussen bij VC Herentals voor bekeken houden: hij wil echt werk zoeken. In de tweede helft was de beste kans voor Moons maar zijn kopbal werd gepareerd door de bezoekende keeper. Smeyers kon de rebound vanuit een scherpe hoek niet in doel verlengen. Het doelpunt viel aan de overkant. De Swert kon een bal naast doelman Van den Schoor in doel schieten: 0-1. Bij VC Herentals gingen de kopjes omlaag maar trok toch naar voor. Benijts versierde in blessuretijd een vrijschop en die werd door Sven Van Rompaey in doel verlengd. Een echt doelpunt van de hoop![b]Er resten VC Herentals nog vijf wedstrijden waarin drie punten kunnen gepakt worden. Te beginnen nu zondagnamiddag om 15u tegen Verbroedering Arendonk. De bekerwedstrijd tegen FC De Kempen wordt gespeeld op 21/4 om 18.45u.[/b][i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput/ VC/ ThalsFM[/i]VC Herentals keek met ’s Gravenwezel een rechtstreekse concurrent in de ogen in de strijd om het behoud. Buck en Vandecraen was het centrale duo terwijl Moons in de spits opnieuw van de partij was. Vechter werd niet geselecteerd en Arouna was niet speelgerechtigd.De eerste kans van de partij kwam op naam van de bezoekers maar De Jonghe kopte te zwak om Van Den Schoor te bedreigen. Onmiddellijk nadien was er aan de overkant meer gevaar maar doelman Beutels redde een poging van Moons met de voet. Beide ploegen bouwden genoeg zekerheid in hun spel wat de spektakelwaarde zeker niet ten goede kwam maar iedereen besefte dat punten primeerden op spektakel. De thuisploeg had toch de meest aanvallende intenties en kwam dicht bij de 1 – 0 wanneer een schitterende crossbal van Oteng gecontroleerd werd door Moons maar Damien werd te fel omringd door bezoekende verdedigers om gevaarlijk te kunnen zijn. Toch was de kans nog niet afgelopen want Smeyers besloot in de herneming vanop afstand maar zijn schot scheerde de buitenkant van de paal. De bezoekers stelden daar enkel een zwakke voorzet tegenover die Van Den Schoor met één hand onschadelijk kon maken.[b]Van Rompaey met de goal van de hoop 1-1[/b]Ook in de tweede helft was de beste kans voor Herentals. Een voorzet van Van Rompaey werd voor een open doelmond tot twee keer toe gemist en werd uiteindelijk door Smeyers aan de tweede paal in het zijnet geschoten. Hier had altijd een doelpunt uit moeten voortvloeien. Terwijl de benzinetank bij sommigen van de thuisploeg stilletjes aan leeg aan het geraken was kwam ’s Gravenwezel er meer en beter uit op de counter maar de afwerking was ook hier beneden alle niveau. De Hoon miste onbegrijpelijk vanuit een goede positie en ook Van Den Schoor ging zeer goed plat op een voorzet van Somers. Trainer Verelst wisselde dan een moegestreden Moons voor Coart maar het was Benijts die een voorzet van Oteng maar nipt naast kopte. Waar iedereen voor vreesde werd een kwartier voor affluiten werkelijkheid. Na een hoekschop kreeg De Swert de afvallende bal pardoes voor de voeten en met een harde lage schuiver schoot hij droog de 0-1 op het bord. Herentals probeerde pressing uit te voeren maar was niet bij machte om echt gevaarlijke kansen af te dwingen, het bleef bij steriel veldoverwicht. In de allerlaatste minuut werd een voorzet tussen een heleboel spelers toch door Van Rompaey in doel gewerkt zodat Herentals in extremis een gelijkspel boekte in een wedstrijd die absoluut had moeten gewonnen worden.Ondanks de gelijkmaker in extremis kon men moeilijk van tevredenheid spreken in het Herentalse kamp. Merksplas won immers in Arendonk en vergroot zijn kloof met Herentals aanzienlijk. Het moge ondertussen duidelijk zijn, enkel winst in al de resterende wedstrijden (en dat zijn er vijf) kan het behoud nog mogelijk maken. Als je dan het gegeven bekijkt dat rood-wit in een hele competitie nog maar vier keer wist te winnen moet je concluderen dat degradatie onafwendbaar lijkt, maar tegelijkertijd zegt een voetbalwet “zolang het mathematisch niet zeker is, blijft er een kans”. Het is aan deze laatste strohalm dat Herentals zich zal moeten optrekken …[i]Foto's Guy Verellen / ThalsFM[/i]